Hiinas ravitakse internetisõltuvust sõjaväedrilliga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored hiinlased internetikohvikus.
Noored hiinlased internetikohvikus. Foto: Reuters / Scanpix

Internetikasutajate arvu kiire kasvu tõttu seisavad hiinlased silmitsi uue probleemiga – üha enam noori langeb sõltuvusse online-mängudest. Selle raviks on rajatud spetsiaalsed kliinikud, kus on omavahel segatud teraapia ja sõjaväedrill.

Daxingi maakonnas asuvas võõrustuskliinikus ravitakse lisaks veel sõltuvust internetipornost, küberseksist ja jututubadest, kirjutab Reuters.

Keskmine kliinikusse sattuja on 14-19-aastane noormees.

Keskust juhib kolonel, kes äratab patsiendid kell 6.15 hommikul, et panna neid võimlemisharjutusi tegema.

Seejärel riietutakse sõjaväevormi, et minna marssima katkisele betoonpinnasele. Raviteraapia alla kuulub ka näiteks sõjamängude simuleerimine laserpüssidega.

Kahe aasta jooksul on kliinikus ravitud 1500 sõltlast, kellest 70 protsenti ei ole enam probleemi küüsi langenud.

Tegemist ei ole odava raviga, lapsevanemad peavad oma võsukeste ravi eest maksma 10 000 jüaani ehk üle 15 000 krooni kuus.

Siiski võetakse riigi finantseeritud kliinikusse vastu ka vaeste perede lapsi, kelle internetisõltuvus on jõudnud kriitilisse staadiumi.

2006. aastal tehtud uuringust selgus, et alla 18-aastastest Hiina internetikasutajatest koguni 13 protsenti ehk 2,3 miljonit alaealist olid internetisõltlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles