Air Baltic eirab lõpphinda varjates jätkuvalt seadust

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tarbijakaitseameti teatel eirab lennufirma Air Baltic jätkuvalt seadusest tulenevat nõuet lõpphinna avalikustamise kohta, näidates oma veebilehel lennupiletite maksumust ilma lisanduvate maksudeta.


Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määruse nr 1008/2008 põhjal peab tarbijal olema võimalik võrrelda erinevate lennuettevõtjate teenuste hindu ning seega peab avaldatud piletihind sisaldama kõiki makse, tasusid ning lõive.

Tarbijakaitseameti peadirektori Andres Sooniste sõnul on teenuse lõpphinna avaldamata jätmine ebaaus kauplemisvõte, mis annab ebapiisavat või ka eksitavat informatsiooni ning põhjustab ebatervet konkurentsi.

Seoses Air Balticu hinnaavaldamise nõuete eiramisega on tarbijakaitseamet pöördunud mitmel korral Läti tarbijakaitseameti poole, viimati selle aasta augustis. Läti tarbijakaitseamet on kohustanud Air Balticut seaduserikkumist lõpetama, kuid viimane on ametile teadaolevalt otsused vaidlustanud.

Tarbijakaitseamet soovitab tarbijatel enne lennupiletite soetamist tutvuda, kas tegemist on teenuse lõpphinnaga või lisandub sellele veel mingeid tasusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles