Robotmannekeen võimaldab virtuaalselt riideid selga proovida

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massi Miliano arendusjuht Paul Pällin (vasakul) koos tegevjuhi Heikki Haldrega (paremal) robotmannekeeni õlapikkust mõõtmas.
Massi Miliano arendusjuht Paul Pällin (vasakul) koos tegevjuhi Heikki Haldrega (paremal) robotmannekeeni õlapikkust mõõtmas. Foto: Massi Miliano

Quelle veebipoes saavad meeskliendid virtuaalses proovikabiinis robotmannekeeni abiga riideid selga proovida - esialgu on see võimalik kuue tootega, kuid lähiajal valik suureneb ning lisandub ka naismannekeen.


Robotmannekeeni projekti põhieesmärgiks on vähendada kaupade tagastamist vale suurusnumbri tõttu. Pärast edukat testperioodi eestimaises Quelle internetipoes loodetakse üle 20 miljoni kroonise investeeringumahuga leiutise jalg uuel aastal ukse vahele lükata internetikaubamajade mekas - USAs või Suurbritannias.

Lisaks mehekehaga mannekeenile on 2010. aastal Innovatsiooniaasta partneri Massi Miliano ja Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituudi ühisproduktina oodata ka naisekehaga mannekeeni. Mannekeeni valmimist toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Mõõdud tuleb sisestada vaid ühe korra

«Sobivaima suurusnumbri leidmiseks ja selga proovimiseks peaks üle mõõtma kandja pikkuse, talje, rinna ja kaela ümbermõõdu ning käe ja pükste pikkuse,» selgitas virtuaalse proovikabiini toimimispõhimõtet arendusfirma Massi Miliano OÜ partner Paul Pällin.

Mõõtusid on Quelle.ee lehel sisseloginud kasutajal vaja sisestada vaid ühe korra. Edaspidi on need juba ostjaprofiili mälus salvestunud.

Konkreetse kliendi mõõdud võtnud robotmannekeen esitleb ostja silme ees erinevaid suurusnumbreid samaaegselt. Võrdlemine, otsustamine ja ostmine muutuvad Massi Miliano tegevjuhi Heikki Haldre sõnul lihtsamaks ka nende inimeste jaoks, kelle keha mõõdud piirkondade lõikes erineva kipuvad - näiteks XL-kõhuga mees, kelle suurus on muidu L.

Süsteemi loomisel aitas arendusmeeskonda tüüpiliste kehakujude kaardistamises Saksa firma, suurim antropomeetriliste andmete pakkuja Human Solutions.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles