Iseloom otsustab töökoha valikul rohkem kui paberid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agressivsematel ja sitkematel õnnestub juhtivale positsioonile jõuda tõenäolisemalt kui leplikel inimestel.
Agressivsematel ja sitkematel õnnestub juhtivale positsioonile jõuda tõenäolisemalt kui leplikel inimestel. Foto: Caro / Scanpix

Austraalia Western Sydney ülikooli teadlased leidsid, et paljudel juhtudel mängib iseloom töökoha valikul suuremat rolli kui haridus või inimese sotsiaalne taust.

Näiteks on juhid tõenäoliselt palju agressiivsemad, sitkemad ja ekstravertsemad kui kontoritöötajad, kirjutas The Australian.

Põhjus, miks see nii on, võib peituda asjaolus, et järeleandmatumad inimesed suudavad leplikematest kaaslastest üle astudes endale kõrgema koha välja võidelda.

Üheks otsustavaks iseloomuomaduseks on antud uuringu järgi ka kohusetunne. Kohusetundlikel inimestel on rohkem võimalusi jõuda juhtivale positsioonile või hakata kontoritööd tegema, müügimeheks, operaatoriks või lihtöölise kohale sattumine on vähem tõenäoline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles