Kaks paremat ettevõtluse edendajat esindavad Eestit Euroopas

Kaire Uusen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni peakorter Brüsselis.
Euroopa Komisjoni peakorter Brüsselis. Foto: Reuters / Scanpix

Täna toimub majandusministeeriumis konkursi «Tunnusta ettevõtluse edendajat» auhinnaüritus, mille käigus valitakse välja kaks projekti, mis esindavad Eestit Euroopa võistlusel.

«Tunnusta ettevõtluse edendajat» on teistkordselt toimuva Euroopa Komisjoni poolt korraldatava üle-euroopalise konkursi «European Enterprise Awards» siseriiklik voor, teatas majandusministeerium.

Auhinnaüritusel tutvustavad finalistid oma projekte, mille hulgast valivad žürii liikmed välja kaks kõige originaalsemat ning ettevõtluse arendamisele suurimat mõju avaldanud projekti, mis lähevad Eestit üleeuroopalisele konkursile esindama.

18. juuniks laekunud projektide hulgast valis ministeeriumi poolt kokku kutsutud konkursi juhtgrupp välja neli finalisti: «Idee kunst» (esitaja SA Tartu Ärinõuandla); «Masina-, metalli-, aparaadi- ja elektroonikatööstusettevõtetele suunatud arenguprogramm» (Tallinna ettevõtlusamet); «Noorte äriideed Ida-Virumaale» (Ecomen MTÜ) ja «Äriregistri Ettevõtjaportaal» (registrite ja infosüsteemide keskus).

Samuti tehakse teatavaks «Tunnusta ettevõtluse edendajat 2007» konkursil ettevõtluse teerajaja, ettevõtluse toetamise, inimestesse investeerimise ja bürokraatia vähendamise auhinna pälvinud projektid.

Võistluse žüriid juhib Keit Kasemetsa riigikantseleist ja koosseisu kuuluvad esindajad sotsiaalministeeriumist, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, EASist, kaubandus-tööstuskojast ning EBSist.

Konkursile oodati projekte, mis panustavad ettevõtluskeskkonna, ettevõtliku meelelaadi ning ettevõtlustoetuste jms arendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles