Itaalia saatkond kaebas Eesti pelmeenitootja peale

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelmeenid. Pilt on illustratiivne.
Pelmeenid. Pilt on illustratiivne. Foto: Andres Teiss.

Itaalia saatkond kaebas välisministeeriumile Ida-Virumaa tootja OÜ Alissa Pluss peale, kes nimetas oma pelmeenisordi «Maffia pelmeenideks».

OÜ Alissa Pluss juhatuse liikme Valeri Platonovi sõnul on pelmeenipakendit kaunistavate Sitsiilia kaardi ja püstoli näol tegemist naljaga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See oli meil turundusnipp - pakendil oli vaid nalja mõte,» rääkis Platonov, lisades, et firma on juba saatkonnaga ühendust võtnud ja tõenäoliselt konflikti ei teki.

Välisiministeeriumi pressiesindaja Kersti Luha ütles, et kui mõni toode riivab teise riigi head mainet, siis saab ministeerium ühendust võtta tarbijakaitseametiga, kelle pädevusse kuulub toodete ja teenuste järelevalve.

Seaduste järgi võib panna tootele Eestis ükskõik millise nime, kuid tarbijakaitseameti teatel tuleb jälgida, et see ühegi inimese või riigi väärikust ei riivaks ning antud juhul soovitab tarbijakaitseamet OÜ Alissa Plussil nime muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles