Töötud tunnevad huvi sõidukijuhi ametikoolituse vastu

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Esmaspäevast käivitus töötukassas uue teenusena koolituskaardi süsteem ning kõige nõutavam on esimese nädalaga olnud sõidukijuhi ametikoolitus, mis võimaldab juurde saada eriluba ohtlike ainete ja muude veoste vedamiseks.


Väga palju on töötukassa juhatuse liikme Pille Liimali sõnul huvi tuntud ka laevameeskonna töötajate täiendkoolituste vastu, samuti on populaarsed raamatupidamise ja finantsalased täienduskoolitused.

«Täiesti ootuspäraselt on kõige suurem huvi koolituskaardi vastu olnud Tallinnas ja Harjumaal, kus meil on ka kõige rohkem töötuid arvel,» märkis Liimal.

Eilse õhtu seisuga oli koolituskaardi kaudu koolitustele registreerunud 13 inimest.

Liimal ütles, et koolitajate huvi koolituste pakkumise vastu on väga suur ning kui esialgu korraldatud konkursi kaudu sai heakskiidu 110 koolitajat, siis paljud on hiljemgi soovi avaldanud ja töötukassa on seetõttu välja kuulutanud täiendava konkursi tähtajaga 30. november.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on koolituskaardi eesmärk pakkuda nendele inimestele, kellel on juba erialane haridus ja töökogemus, täiendavaid ja kiiremaid võimalusi oma oskuste ja teadmiste täiendamiseks.

Koolituskaardi väärtus on kuni 15000 krooni. Kaardi saamiseks peab töötu leppima oma koolitusvajadused kokku töötukassa konsultandiga ja see väljastatakse individuaalses tööotsimiskavas ettenähtud koolitusteks.

Näiteks pakutakse varasema ametiga seotud tarkvarakoolitusi, sõidukijuhi täiendkoolitusi, teeninduse ja tööstuse spetsialistide täiendkoolitusi, laevameeskonna töötajate täiendkoolitusi jms.

Samuti toimuvad muude valdkondade tipp- ja keskastme spetsialistide spetsiifilised täiendkoolitused. Täiendkoolitusvaldkondade loetelu täiendatakse või täpsustatakse piloteerimise käigus.

Koolituskaardi alusel ei pakuta juhtimisalaseid, üldiseid sotsiaalseid oskusi või isikuomadusi arendavaid koolitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles