Nutikad talunikud pakuvad õlipuu adopteerimise võimalust

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nudo

Kesk-Itaalias Marche maakonnas asuvaid oliivifarme ühendav ettevõte nimega Nudo on leidnud äärmiselt nutika rahateenimisvõimaluse ja turundustriki - umbes 1500 krooni eest pakutakse ühe õlipuu «adopteerimist» üheks aastaks.


Selle raha eest saab klient kaks korda aastas orgaaniliselt toodetud oliiviõli ning lisaväärtusena teadmise, et on aidanud kaasa loodussõbralikule õlitootmisele.


«Kujutlege, kuidas kastate leiba tuhandete miilide kaugusel Itaalia künkanõlval kasvava puu õli sisse. See on maitsev, see teeb maailmale head ning te saate sõprade ees hoobelda,» ütleb Nudo kodulehekülg.

Ettevõtte kodulehel on selgitatud, et kui olete adopteeritava puu välja valinud, saadetakse teile vastav sertifikaat ja infovoldik teie õlipuu kohta. Kuigi jutt käib oma oliivipuust, pressitakse õli tegelikult korraga umbes 50 üksteise lähedal kasvava puu viljadest, kliendile saadetakse ühe puu saagiga võrdne kogus õli.

Esimene saadetis tuleb kevadel, mil puu adopteerinud kunde saab umbes 1,5-2 liitrit «oma puu» oliiviõli. Teine saadetis tuleb sügisel ning siis toimetatakse kliendini kolm eri mekiga - mandariini, sidruni ja tšilliga maitsestatud oliiviõli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles