Mehhiko pealinnas leiti iidne asteekide püramiid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade varemetele Tlatelolco südames, Méxicos. 27. detsember.2007
Vaade varemetele Tlatelolco südames, Méxicos. 27. detsember.2007 Foto: Reuters / Scanpix

Arheoloogid avastasid Mehhiko pealinna südamest 800 aastat vana asteekide püramiidi, mis näitab, et iidne linn võib olla vähemalt sajandi võrra vanem kui seni arvatud.

 Arheoloogd leidsid varemed Tlatelolco piirkonna südamest, mis kunagi oli asteekide eliidi usuline ja poliitiline keskus, vahendas Reuters .

Sellest ajast peale, kui teadlased 15 aastat tagasi paigast ühe teise püramiidi avastasid, on ajaloolased arvanud, et asteegid asutasid Tlatelolco 1325. aastal. Seega samal aastal, kui asutati lähedal asuv kaksiklinn Tenochtitlan, asteekide impeeriumi keskus.

Püramiid, mis eelmisel nädalal uurimistööde käigus leiti, võib olla rajatud 12. või 13. sajandil ning annab tunnistust sellest, et asteegid rajasid oma tsivilisatsiooni Kesk-Mehhiko mägedesse varem kui seni arvatud.

Arheoloog Patricia Ledesma ütles, et nüüd tuleb teadlastel asteekide ajalugu uuesti üle vaadata.

Püramiidi asukohta Tlatelolcot külastab tuhandeid turiste, et tutvuda sealsete Hispaania võimu eelsest ajast pärit hoonete varemetega. Samuti külastavad turistid Hispaania koloniaalajastu kirikut ja kloostrit, mis on tuntud ka 1968. aastal, enne México olümpiamänge, toimunud vasakpoolsete tudengite hukkamise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles