Vananemisvastane meditsiin kogub populaarsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro/ScanPix

Monacos vananemisvastase meditsiini maailmakongressil käinud Pärnu kliiniku Villa Medica tegevuht Aili Lindmäe sai sealt palju uusi mõtteid. Osa maailmas populaarseid seadmeid, millega nahka ja nahaalust kudet turgutada, on kliinikul nüüd samuti olemas.

Lindmäe, kelle üks töövaldkond asutuses on iluteenindus, käis vaatamas, mis muus maailmas selles valdkonnas tehakse. Ta rääkis Pärnu Postimehele, et Eesti ei jää teistest maadest kuigi palju maha.

Päris põrutavat polnudki

Lindmäe lausus, et midagi päris põrutavat, millest tal enne aimugi polnud, ta Monacos ei kuulnud ega näinud. «See, et kortsude täitesüstid ergutavad kollageeni tootmist kogu kehas, tuli omamoodi sensatsioonina välja küll alles hiljuti, kuid mitte sellel kongressil,» ütles ta.

Lindmäe lisas, et hüaluroonhape, mida täitesüst sisaldab, on kehaomane aine. Sellega täidetakse kortse, aga seda süstitakse ka liigesesse, kui liiges on kulunud. Nii et see ei toimi ainult lokaalselt, vaid parandab naha ja kudede kvaliteeti mujalgi.

Küsimusele, millal on õige tulla täitesüsti tegema, vastas Aili Lindmäe: kortsu täidetakse siis, kui see on juba olemas. Botoxiga saab aga ära hoida miimiliste kortsude teket. Preparaati süstitakse lihasesse, see halvab lihase ja nii kortse ei teki.

Botoxit võib süstida näiteks laubale või silmanurkadesse. Süsti mõju kestab kuni pool aastat, vahel kauemgi – see on väga individuaalne. Botoxit võib süstida juba kolmekümnedatest aastatest. Aga seegi on individuaalne.

Lindmäe jutu järgi tingivad eelnimetatud protseduurid ja mesoteraapia selle, et näooperatsioonide arv väheneb. Sellele trendile sai ta Monacos kinnitust.

Mesoteraapia on vitamiinide, rasvalagundavate, trimmivate ja muude ainete süstimine nahka, seda tehakse spetsiaalse püstoli ja imepeene nõelaga. Kõiki neid protseduure tehakse Villa Medicaski.

Pärnakad on teenuse üles leidnud

Kuigi Villa Medica on rohkem tuntud ortopeedia ja muude meditsiiniteenuste poolest, on pärnakad Lindmäe jutu järgi sealsed iluteenusedki üles leidnud ja tunnistada tuleb, et tulemused on näha.

Lindmäe on raviasutuse tegevjuhtimise kõrval ilukirurgia konsultant. Ta vaatab alati ise üle, mis tulemuse ravi annab. Ravi soovitab ja määrab inimestele tema, sest tavaliselt tuleb inimene oma probleemiga, mismoodi seda lahendada, ta enamasti ei tea.

«Inimesed on erinevad, ühele sobib üks, teisele teine programm ja ravi määramisel saab loota üksnes kogemusele,» rääkis Lindmäe. Villa Medica sai mullu kümneaastaseks, nii on kogemusi kogunenud päris palju.

Villa Medicas tehakse ka ilukirurgilisi operatsioone, kuid kahtlemata ei vaja seda kõik, kellel on mingi probleem. Pärast iluoperatsioonigi peab inimene jääma oma naha ja sidekoe eest hoolitsema.

Monacos käidi sellepärast, et saada kõige paremad aparaadid, mida maailmas kõnealuses valdkonnas praegu pakutakse. Seetõttu pole protseduurid odavad, aga ilu pole ju kohustuslik ega eluliselt vajalik.

Ometi on nõudlus selle järele suur. «Ilusal inimesel arvatakse olevat paremad iseloomuomadused ja tal on eelised näiteks tööjõuturul,» kõneles Lindmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles