Lõplik kahtlustus: Mari Aid tekitas pea 300 000 krooni kahju

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

18. septembril esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Tsiigu ning hiljem Sheldwelti e-poena tegutsenud OÜ Trendshopi juhatajale ja osanikule Mari Aidile lõpliku kahtlustuse, mille kohaselt küündib tema tekitatud kahju kogusumma ligi 300 000 kroonini.

Prokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Rannajõe rääkis Tarbija24.ee’le, et Aidile esitati lõplik kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi 209 lõike 2 punkti 4 järgi ehk kelmuse tunnustel, kui see on toime pandud avalikkuse poole pöördudes.  



«Lõpliku kahtlustuse järgi on kannatanuid 130 ning Mari Aidi poolt tekitatud kahju kogusumma 284 006 krooni. Mari Aid pani kuriteod toime ajavahemikul 20.06.2007-24.04.2008.,» rääkis Rannajõe.



Klientide petmises kahtlustatav on praegu vahi all. Harju maakohus vahistas Mari Aidi selle aasta 9. mail, kuna kahtlusalune jätkas kuritegude toimepanemist pärast kahtlustuse saamist.



Nimelt tegutses ta Tsiigu.ee aegadest tuttava skeemi alusel ka veebilehel www.perekool.ee, kus lubas inimestele kaupu ja küsis ettemaksuna raha.



Kriminaalmenetlus sai alguse sellest, kui Tsiigu veebipoest kaupu tellinud kliendid asusid esitama politseile avaldusi selle kohta, et polnud saanud ei lubatud tooteid ega nende eest ettemaksuna tasutud raha.



Veebikauplus suleti politsei palvel märtsikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles