Hirmunud alaskalased pidasid Eesti raamatumüüjaid lapseröövliteks

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud kuul levisid USAs Alaska osariigis kuulujutud raamatumüüjateks maskeerunud Vene kampadest, kes röövivad lapsi. Praeguseks on Alaska võimud avalikkust teavitanud, et tegemist on siiski Eestist pärit raamatumüüjatega, kes ei ole midagi seadusevastast teinud.

Ajaleht The Anchorage Daily News teatel oli slaavi päritolu müüjatel kohalike laste kohta kahtlustäratavalt palju informatsiooni, mis valmistas elanikele muret, vahendab Daily Mail.

Alaska osariigi politseiüksuse pressiesindaja Megan Peters sõnas, et ilmselt said ringi liikunud müügimehed kohalike laste nimed ja kooli asukohad teada naabritelt.

Kuulujutud lapseröövlite kohta said alguse möödunud kuul, kui Mat-Su’s pandi üles kuulutused, et võõrad tugeva aktsendiga mehed ilmuvad koduuste taha detailse informatsiooniga laste kohta.

Ühel paanikat tekitanud kuulutusel seisis: «Tundub, et Alaskal liiguvad ringi Vene gängsterid, kes lapsi röövivad. Teatage, kui KEEGI küsib teie laste või teiste inimeste laste kohta».

Lood sellest, kuidas raamatumüüjateks maskeerunud välismaalased alaskalaste lapsi jahivad, jõudsid õigepea ka sotsiaalmeediasse. Ei läinud kaua, kui politsei ja haridusasutused hakkasid murelikelt vanematelt telefonikõnesid saama. Petersi sõnul helistasid mõned paanikas pisarais lapsevanemad koguni politsei hädaabinumbrile 911, kui olid näinud hoiatussilte.

Praeguseks on aga võimud avalikkust teavitanud, et neile ei ole laekunud ühtegi teadet inimröövi kohta. Petersi sõnul on Eestist pärit raamatumüüjate puhul kõik seaduslik ning isegi kui, kui Mat-Su elanikud leiavad, et müügimehed on pealetükkivad, ei ole nende tegevus siiski seadusega vastuolus. «Aktsendiga rääkimine ei ole ebaseaduslik,» täheldas Peters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles