Lugeja küsib: mida teha sügisel õitsvate maasikatega?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frigomaasikad on vastu sügist õisi täis.
Frigomaasikad on vastu sügist õisi täis. Foto: Lugeja pilt

«Ostsin kevadel 10 frigo maasikataime, misalles nüüd vastu sügist õide puhkesid. Õisi on erakordselt rikkalikult. Praegu on küll soe, aga ega öökülmad enam kaugel ei ole. Kas peaks praegu õied ära korjama, et külm taimele liiga ei teeks?» soovib algaja maasikakasvataja teada.

Vastab Tõnu Oks Marjamaa talust.

Seda ma ei usu, et tegu on esimese õitsemisega. Pigem ikka teine õitsemine. Aga mina nende õite kallale ei läheks, sest see on lisatöö. Võib ju arvata, et taimel on siis kergem, aga siis ta hakkab õite asemel tütartaimi kasvatama. Taimel seda energiat on küll, seda nüüd kokku hoida, et tuleval aastal on selle võrra suurem saak, siis ega see päris nii ei ole. On väike võimalus, kui sügis tuleb nii soe nagu lubatakse, et ta saab marju. Samas suvel kulub selleks üks kuu, sügisel 1,5, nii et seda on raske uskuda. Ega sellest ka midagi ei juhtu, kui külm need rohelised punnid ära võtab. Aga taime kasvutsükkel on igal juhul valel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles