Supermarketid keelavad e-sigareti suitsetamise

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalda tee Selver.
Kalda tee Selver. Foto: Sille Annuk

Poed võrdsustavad elektroonilise sigareti tavalise sigaretiga, mistõttu on poeriiulite vahel ka e-sigarettide suitsetamine keelatud.

«Tuletame meelde, et suitsetamine ei ole meie kauplustes lubatud. Sama kehtib ka populaarsete e-sigarettide kohta. Tahame ju, et mittesuitsetavad kliendid ja töötajad tunneksid end samuti meie juures hästi,» teatas Selver oma Facebooki lehel.

Selveri pressiesindaja Annika Vilu ütles Tarbija24-le, et kauplustesse on tellitud täiendav teavitus ning sellel nädalal pannakse välja ka e-sigarette keelavad märgid. «Põhjus on lihtne - mittesuitsetavaid kliente häirib suitsetamine ja meie tahame, et igal inimesel oleks poes mugav,» ütles Vilu.

Samuti mainis ta, et kuna e-sigaretis on võimalik kasutada erinevaid vedelikke, nii ohutuid kui ohtlikke, ei saa kaupmees võtta endale nende eristamise rolli. «Meie ei ole pädevad laskuma diskussiooni e-sigarettide ohutuse teemal,» Vilu enamat ei täpsustanud. Küll aga kinnitas ta, et sigarettide suitsetamine on häirinud kliente, kes on sellest andud teada nii kirjalikult kui ka turvatöötaja vahendusel.

«Tahame, et poeskäik oleks mugav igale kliendile ja usume, et see ei võta nii palju aega, et sigaretita vastu ei peaks,» lisas Vilu. Neile klientidele, kes peaks hoolimata keelumärkidest siiski poes e-sigaretti suitsetama, teeb kaupluse turvatöötaja märkuse.  

E-sigarettide suitsetamist kauplustes ei kiida heaks ka Rimi Eesti Food. «Palume klientidel ka e-sigarette meie kaupluses mitte suitsetada. Taunime igasugust suitsetamist eetilistel põhjustel, et mitte anda Rimi külastavatele lastele eeskuju suitsetamiseks. Lisaks on meie teenindajatel väga keeruline teha vahet, kas klient on suitsetamas tavalist või e-sigaretti,» selgitas Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

«Prisma kauplustes on keelatud igasugune suitsetamine, olgu tegemist e-sigareti, vesipiibu või tavalise sigaretiga,» kinnitas Prisma pressiesindaja Kadri Lainas. «Minu andmetel pole aga mitte keegi isegi püüdnud e-sigaretti meie kauplustes suitsetada. Juhul kui see päev peaks kätte jõudma, siis juhiks kaupluse turvatöötaja suitsetaja tähelepanu antud reeglile ja suitsetamist keelavale märgile,» lisas Lainas.

Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid sõnas, et eraldi regulatsiooni e-sigarettide kasutamise kohta ei ole nad sätestanud, samuti ei ole antud küsimustes nende poole pöördunud kaupluste külastajad, kuid loodavad siiski mõistvale suhtumisele. «Ehkki vastav küsimus pole riigi või omavalitsuse tasandil seadusandlikult reguleeritud, usume siin inimeste mõistvale suhtumisele ja teineteisega arvestamisele, samamoodi, nagu näiteks ostetud toidu või jookide tarvitamisel. Usume, et inimesed saavad kauplust külastada ilma e-sigaretti süütamata,» rääkis Erilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles