Kloogal suri herilaste käest nõelata saanud mees

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kui keegi kogeb erakordset herilaste arvukust oma aias näiteks, siis seda võiks põhjustada ühe või ka mitme herilase pesakonna paiknemine vahetus läheduses,» märgib entomoloog Villu Soon.
«Kui keegi kogeb erakordset herilaste arvukust oma aias näiteks, siis seda võiks põhjustada ühe või ka mitme herilase pesakonna paiknemine vahetus läheduses,» märgib entomoloog Villu Soon. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Esmaspäeval suri Harjumaal Kloogal vanem mees, kes sai herilaste käest nõelata.

«2. septembril sai politsei väljakutse Klooga alevikku, kus mees sai herilaste käest nõelata,» rääkis Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich. Politsei andmetel oli mees tuttaval külas ja võttis kuuris rippunud jope. «Seal oli ka teisi riideid ja nende vahele olid herilased teinud pesa, mis jopet võttes maha kukkus,» ütles politseiesindaja. Politsei andmetel oli mees kaine.

Meedikute sõnul võib 1 kuni 3 protsendil elanikkonnast esineda mesilase ja herilase mürgile allergiat ning igal aastal sureb Eestis seetõttu paar inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles