Lõpetati kriminaalmenetlus pesupuu alla jäänud lapse surma asjus

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesupuu.
Pesupuu. Foto: Erakogu

Tartus kaotas 26. juunil elu seitsmeaastane tüdruk, kellele kukkus peale mänguväljaku kõrval olnud metallkonstruktsioon. Õnnetuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks algatas politsei kriminaalmenetluse.

Kriminaalasjas alustati 26. juunil menetlust karistusseadustiku paragrahvi 117 alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Lõuna prefektuur lõpetas septembri algul prokuratuuri loal kriminaalmenetluse, kuna kogutud tõendid ei anna alust kahtlustuse esitamiseks. «Tegemist oli õnnetusjuhtumiga, tahtliku kuriteotunnused puuduvad,» kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri esindaja Carol Merzin.

26. juunil kella 21 paiku jäi Tartus seitsmeaastane tütarlaps raudkonstruktsiooni alla. Tüdruk toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda, kus teda otsustati opereerida. Selgus, et lapsel olid rindkere, kopsu, kõhukoopa organite ja suurte veresoonte ulatuslikud vigastused ning kontrollimatu massiivne verekaotus kõhuõõnde. Operatsiooni käigus üritati verekaotus kontrolli alla saada ja vereringe taastada, kuid püsivat kontrolli verejooksu üle arstidel ei tekkinud ning laps suri operatsioonilaual kaks ja pool tundi peale operatsiooni algust.

Mängukaaslased on käinud hukkunud lapse vanematele ütlemas, et posti sai enne kukkumist raputatud ja selle otsas turnitud. Juhuse läbi viibis tüdruk parasjagu konstruktsiooni all, kui see murdus.

Pesupuudel kõlkuvad lapsed valmistasid ühistule ammu peavalu, kuid teemat üldkoosolekul ei tõstatatud. Selle peale lihtsalt ei tuldud, et midagi nii hirmsat võib juhtuda. Ümberkaudsed elanikud nentisid ka, et metallkonstruktsioonid olid vanad ja läbiroostetanud. Korteriühistu kinnitusel murdus puu suure muljumise tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles