Regionaalhaigla: Rõigase poega ei saanud päästa

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Põhja-Eesti regionaalhaigla teatel ei olnud võimalik täna meedia vahendusel haiglat kritiseerinud Anneli Rõigase poega päästa.

«Anneli Rõigase poeg saabus regionaalhaiglasse lõppstaadiumis pahaloomulise kasvajaga, seisundis, kus patsienti päästa polnud kahjuks enam võimalik,» teatas haigla pressiesindaja Inga Lill.

«Patsiendi diagnoos on leidnud tõestust nii kliiniliselt kui ka lahangul. Oleme seisukohal, et Anneli Rõigase esitatud süüdistused ei vasta tõele. Sellele vaatamata kontrollib regionaalhaigla kõiki asjaolusid ning vastab kirjalikult Anneli Rõigasele.»

Regionaalhaigla mõistab poja kaotanud ema leina, poja kaotusest tingitud šokireaktsiooni ning avaldab Rõigasele poja surma puhul kaastunnet.

«Haigla peab kahjuks tõdema, et paraku ei ole tervishoiusüsteemis veel piisavalt võimalusi patsientidele ja patsientide omastele rasketel hetkedel vajaliku psühholoogilise toetuse pakkumiseks.»

Ajakirjanik Anneli Rõigas süüdistab Põhja-Eesti regionaalhaiglat oma pojale selliste kannatuste põhjustamises, mille tagajärjel poeg elu kaotas. Postimees.ee avaldas täismahus Rõigase avaliku kirja haiglas toimunu kohta. Ema pöördus juhtumi tõttu ka tervishoiuameti järelevalvesse.

Tervishoiuameti peadirektor Üllar Kaljumäe ütles, et amet alustas Rõigase e-kirja põhjal menetluse, kuid kui kaua see aega võtab, ei osanud ta öelda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles