Eesti-Soome viinaralli ohjeldamine: viimane kui tilk tuleb ise maale tassida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased ostavad suures koguses napsi ka Eestis käies.
Soomlased ostavad suures koguses napsi ka Eestis käies. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Soome toll püüab ohjeldada laevadel toimuvat viinarallit ja uue plaani kohaselt tuleb jalameestel tellitud joogid endil maale tassida. Tallinkist öeldi, et ametlikke juhiseid pole saadud ning seni toimub alkoholi kättetoimetamine vanaviisi.

Viinaralli ohjeldamiseks hakkab lähiajal kehtima kord, kus laevafirma ei tohi enam toimetada tellitud alkoholi sadamasse, vaid ilma autota reisijad peavad tellitud joogid ise maale viima,  teatab Yle.

Soome tolli üleminspektori Seppo Raitalahti sõnul hakkab muudatus kehtima paari  nädala jooksul.  «Laevafirmad mõistavad asja, kuid olukord ei ole neile meelt mööda,» sõnas ta. Tolliesindaja sõnul hakkavad nad kontrollima, et laevafirmad uut korda järgiksid. Edaspidi tuleb tellitud alkohol ise maale viia ning see peab endiselt olema vaid oma tarbeks. Ostetavaid koguseid ei piirata.

Uue korra kohaselt antakse ette tellitud naps üle laeval enne Helsingi sadamasse jõudmist. Autotekile toimetatakse ette tellitud alkohol nii nagu varem.

Tallinki müügi- ja turundusdirektor Marina Jõgi sõnul on Soome ajakirjanduses ilmunud artikleid, milles viidatakse tolli plaanile muuta ilma autota reisijate alkoholi ettetellimist sadamatesse. Jõgi sõnul ei ole Tallink tänaseks saanud antud teemal Soome tollilt ametlikke juhiseid. «Niipea, kui seda saame, kujundame oma seisukohad ja edasise tegevuse. Hetkel toimub ettetellimine endist viisi,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles