Pensioni ülekanded panka viibisid paar tundi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul pensionärid tavapärasel ajal oma raha pangaarvele ei saanud.
Täna hommikul pensionärid tavapärasel ajal oma raha pangaarvele ei saanud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui tavaliselt kantakse pensionäride pangakontodele nende kuusissetulek 5. kuupäeva hommikutundidel, siis täna tuleb mõnedel klientidel veidi kannatlikum olla.

Postimees.ee lugeja ütles, et tavaliselt tuleb pension pangaarvele 5. kuupäeva hommikul kella 8 paiku, kuid täna kella 10 polnud seda veel laekunud. «Näen teisigi pensionäre, kes seisavad nõutult pangaautomaatide juures,» rääkis ta.

Sotsiaalministeeriumi teatel viibis tehnilise vea tõttu andmete edastamine ning seetõttu pensionite laekumine pensionäride pangakontodele hilines. Praeguseks on pensionite väljamaksmine taastunud, kinnitas ministeerium.

«Sotsiaalkindlustusameti ja Swedbanki spetsialistid tegelesid aktiivselt probleemi lahendamisega, andmed on praeguseks edastatud ning maksed toimuvad järk-järgult tänase päeva jooksul,» ministeeriumi meediasuhete nõunik Jana Rosenfeld.

Ta soovitas pangakontorisse mineku jätta õhtusse või homsesse hommikusse, kui see on võimalik.

Sotsiaalministeerium palus vabandust ebamugavuste pärast ja lubas välja selgitada põhjused, mis selle tõrke tekitasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles