Väikekauplused ostavad kaupa hulgilao asemel supermarketitest

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduõlid poeletil.
Toiduõlid poeletil. Foto: Liis Treimann

Prisma Peremarketi kaubandusdirektor Sari Hujaneni sõnul on viimasel ajal sagenenud juhtumid, kus nii väikepoed kui kohvikud ostavad oma tooteid hulgilao asemel Prisma kauplustest.


Suurtes kogustes ostetakse suhkrut, kohvikoort, piima, jahu ja näiteks õli.



«Viimased näited on Lasnamäe Prismast, kus on ostetud korraga 300 pakki kohvi, 30 pudelit toiduõli ja näiteks 150 pakki kohvi- ning hapukoort,» seletas Hujanen.



Kaubandusdirektor nendib, et tihe konkurents erinevate jaekettide vahel on viinud põhitoiduainete hinnad kauplustes väga madalaks ning mitmete toodete hinnad Prisma kauplustes ongi odavamad kui hulgiladudes.



Hujaneni sõnul võimaldab ettevõtte efektiivne toimimine hoida madalat hinnataset. «Kas või see, et kulutame reklaamile miljoneid vähem, võimaldab meil toimida madalamete kuludega.»

TNS Emori hinnauuringu järgi oli Prisma Peremarketi toidukaupade ostukorv Tallinna suurtest jaekettidest oktoobris kõige soodsam, olles keskmisest hinnatasemest odavam 5,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles