Pevkur: seagripi vaktsiini kohta saime häid uudiseid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles tänasel pressikonverentsil, et Eestil on lootust saada piisaval hulgal seagripi vaktsiini, kuna seda kulub algul arvatust kaks korda vähem.


Ministri sõnul on paljud riigid tellinud vaktsiini arvestusega, et seda tuleb süstida kaks korda, nüüd on aga selgunud, et ühele inimesele piisab ühest annusest. Seetõttu jääb nüüd tõenäoliselt vaktsiini üle ja seda saavad kõik soovijad.

Teise positiivse uudisena märkis ta, et peagi võib kõnealune vaktsiin ka jaemüüki tulla, nii et seda igaüks osta saab. Seda küsimust arutavad Poola initsiatiivil 1. detsembril Brüsselis kogunevad Euroopa Liidu riikide sotsiaalministrid. Ta lisas, et väljatöötamisel on ka universaalne gripivaktsiin, mis aitaks erinevate tüvede puhul.

Pevkuri sõnul on seagripi ravimit Eestis praegu piisavalt ja seda peaks jaguma 8000 inimese raviks.

Ajakirjaniku küsimus, kas Eesti kavandab sundvaktsineerimist, tekitas pressikonverentsil osalenud valitsusliikmete seas elevust. Nii peaminister Andrus Ansip kui sotsiaalminister Hanno Pevkur kinnitasid, et selline asi pole kuidagi võimalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles