Uude grippi haigestunute arv on kasvanud

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Lõppev nädal tõi Eestile juurde 50 uue gripi haigusjuhtu, mis valdavalt on olnud seotud reisimistega, riigisisest levikut Eestis veel ei esine.


Tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste laboris on 6. novembri seisuga uuritud 584 proovi uue gripi suhtes, neist 130 on osutunud positiivseks.

Uue gripi haigestunuid on registreeritud kõige rohkem Tallinnas ja Harjumaal, lisaks üksikud juhud Tartu-, Viljandi- ja Võrumaal ning Ida- ja Lääne-Virumaal.

Muude respiratoorsete viirusnakkuste põhjustatud haigusjuhtude arv ei ületa tavapäraseid hooajale iseloomulikke näitajaid. Nii näiteks pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 44. nädalal arstide poole 3495 haigestunut, mis on sarnane viimaste aastate näitajatega.

Erinevalt varasematest aastatest on gripihooaeg alanud sel aastal kaks kuud varem. Tavaliselt registreeritakse esimesed gripi juhud kas detsembri lõpus või jaanuaris, sel aastal juba novembri alguses.

Pandeemilise gripi haigusjuhtude kõrval on registreeritud ka hooajalist grippi ja B-grippi ning varasemast rohkem on täheldatud gripilaadseid haigestumisi.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste ja gripi eest saab igaüks end ise kaitsta. Selleks tuleb pesta sageli käsi, köhides ja aevastades katta suu ning haigustunnustega inimesest hoida vähemalt meetrist vahet. Haigena tuleb kindlasti jääda koju ja helistada arstile.

Tervisekaitseinspektsioon soovitab jätkuvalt end vaktsineerida hooajalise gripi vastu.

Kuna enamik uue gripi haigusjuhtudest on seotud reisimistega, soovitab inspektsioon kõigil reisilt saabujatel jälgida oma tervist seitsme päeva jooksul. Gripile iseloomulike haigusnähtude ilmnemisel tuleb jääda kindlasti koju ja võtta ühendust oma arstiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles