Teadlane: seagripi vaktsiini ei olnud võimalik Eestisse varem tuua

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivaktsiin
Seagripivaktsiin Foto: Reuters / Scanpix

Tartu Ülikooli mikrobioloogia instituudi juhataja Irja Lutsar kinnitas Kuku raadiole antud intervjuus, et olukord seagripi vaktsiiniga on kontrolli all ja paanikaks ei ole põhjust.

Lutsari sõnul on sotsiaalministeerium esimesed sammud juba ette võtnud ja seagripi vaktsiin peaks varsti Eestisse jõudma.

Lutsar ütles, et vaktsiini ei saanud siia varem tuua, kuna selle tootmine hakkas alles kevadel, kui esimesed gripijuhtumid Mehhikos ilmnesid.

Siis hakati kohe kliinilisi uuringuid tegema ning uue pandeemilise gripi vaktsiinid on kasutusel olnud alles vähem kui kuu aega, lisas ta.

Lutsari sõnul iseloomustab uut grippi suur haigestumine, kuid suremus ei ole kõrgem kui hooajalisel gripil. Seagripi eripäraks on Tartu Ülikooli teadlase sõnul see,  et sellest on haaratud on just noorem ja töövõimeline elanikkond ja paljud, kes on surnud, on täiesti terved inimesed olnud.

Tänase seisuga on Eestis uue gripi viirusesse nakatunud 133 inimest.

Soomes nõudis seagripp esimese ohvri 24. oktoobril, Lätis suri esimene uude grippi nakatunu täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles