Lasteaiad said seagripi eest hoiatavad kirjad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mexicos kannavad paljud ohutuse mõttes kaitsemaski, et ära hoida nakatumist seagrippi.
Mexicos kannavad paljud ohutuse mõttes kaitsemaski, et ära hoida nakatumist seagrippi. Foto: AFP / Scanpix

Tervishoiuamet ja tervisekaitseinspektsioon saatsid lasteaedadesse teavituskirjad seagripi ennetamise ja äratundmise kohta.


Liivamäe lasteaja juhataja Imbi Pajula kinnitas, et sellised kirjad on saabunud, kuid need on pigem teavitava iseloomuga, kus kirjeldatakse, kuidas nn uut grippi ära tunda. Pikalt on räägitud haigusest endast ja kuidas nakatumist ära hoida vastavaid hügieenimeetmeid rakendades.

Mingeid konkreetseid käitumisjuhiseid kirjades Pajula sõnul ei ole. Küll on aga juttu sellest, millisel juhul on tegu epideemia või pandeemiaga ja millal lasteasutusi suletakse. Juttu on ka haige lapse põetamisest ja sellest, kes riskirühmadesse kuuluvad.

Pajula ütles, et printis kirjad välja ja pani rühmadesse üles lapsevanematele tutvumiseks. Mingit paanikat pole ta enda sõnul lapsevanemate seas seni märganud - kõik suhtuvad asjasse rahulikult. Liivamäe lasteaias on praegu enamik lapsi rivis ja haiguspuhangut pole täheldatud.

Küsimusele, kas nüüd nohust last üldse enam lasteaeda vastu võetakse, vastas Pajula, et ka nohu on haigus. Nõndanimetatud küünlapäevanohu, kui ninast rohekat-kollakat ollust tuleb, on tema sõnul päris hull. Ka nohu võib nakkav olla, kui see on viiruslik ja nõnda saavad haiguse needki lapsed, keda vanemad haigena lasteaeda ei vii. «See on pigem elementaarse viisakuse küsimus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles