Kolmel inimesel neljast puuduvad piisavad säästud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott.
Rahakott. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Hoiuste statistika ja kliendiuuringud näitavad, et 25 protsenti Swedbanki klientidest omab sääste ligi kolme kuupalga ulatuses, 75 protsendil klientidest säästud kas puuduvad või on väga tagasihoidlikud.


Swedbanki jaepanganduse tegevdirektori Aet Altroffi sõnul peavad majandusanalüütikud vajalikuks reserviks ühe kuni kolme kuu sissetuleku suurust tagavara, mis võiks olla igal leibkonnal. Tema sõnul on küll näha, et raskemad ajad majanduses on pannud inimesi vähem tarbima ning pikemalt ette mõtlema, kuid säästmisharjumuse tekkimine võtab siiski aega.

Statistika põhjal on aktiivsemad säästjad vanemaealised kliendid, kes on tuleviku suhtes ettevaatlikumad. Säästud puuduvad või on väga väikesed eelkõige madalama ja keskmise sissetulekuga peredel ning noortel. Kolme kuu sissetulekuid ületavad säästud on 20 protsendil pangaklientidest, 5 protsendil klientidest on sääste ühe kuni kolme kuu sissetuleku suuruses ning ülejäänutel jäävad säästud alla ühe kuu sissetuleku piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles