Hakati katsetama südamelööke ja vererõhku mõõtvat plaastrit

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgtehnoloogiline plaaster kinnitub patsiendi rinnale ning mõõdab südamelööke, vererõhku ja teisi südame indikaatoreid.
Kõrgtehnoloogiline plaaster kinnitub patsiendi rinnale ning mõõdab südamelööke, vererõhku ja teisi südame indikaatoreid. Foto: Wikipedia.org

Alustati uut tüüpi tehnoloogilise plaastri meditsiiniliste katsetustega, mis mõõdab inimese elulisi näitajaid.


Plaaster kinnitatakse patsiendi rinnale ja mõõdab südamelööke, vererõhku ning teisi südame indikaatoreid, vahendab

BBC

.

Plaastri loojad loodavad, et lõpuks hakkab nende leiutis asendama kõiksuguseid inimese liikumist piiravaid analoogilisi vahendeid.

Kliinilise uuringu juht Dr Nick Oliver seletas, et seadeldist katsetatakse seitsme erineva stsenaariumi korral.

Esmane uuring keskendub kõrgtehnoloogilise plaastri andmete täpsusele. Algne plaaster mõõdab inimese temperatuuri, südamelööke ning hingamist.

Teisena kleebitakse plaaster kergest haigusest paranevate patsientide rinnale ning jälgitakse, kuidas seadeldis toimib, kui inimene läheb duši alla või kui tehakse ultraheli.

Kõige viimaseks katsetatakse plaastrit raskest hingamisteede haigusest paranevate patsientide peal.

«Me uurime andmeid tunduvalt väljakutsuvamates olukordades. Me peame asetama seadeldise tunduvalt raskemasse olukorda, et olla kindlad selle usaldusväärsuses,» seletas dr Oliver.

Sellist tehnoloogilist plaastrit on võimalik kasutada veel paljude muude andmete kogumiseks.

Tegemist on platvormiga, kuhu saaks ühendada kõikvõimalikke sensoreid, et hoida silma peal teistelgi kehalistel indikaatoritel, näiteks nagu glükoosi tasemel, keha eri piirkondade vererõhul ning patsiendi teistel hetkeolukorda kirjeldavatel märkidel, mis näitavad, kas inimene paraneb või ta olukord halveneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles