Briti linn pakub kõigile elanikele tasuta wifit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias pakub üks linn kõigile selle 186 000 elanikule tasuta internetiteenust, mis on riigis esimene selline projekt, ütlesid ametnikud täna.

Lõuna-Inglismaal asuvas Swindonis seavad kohalikud ametnikud sisse 1400 interneti leviala, et luua wifi võrgustik nii et elanikud saavad interneti ilma püsiühenduse või sissehelistamisteenuse eest maksmata.

Miljoninaelase projekti maksumuse katavad nii riiklikud kui ka eraasutused, kuid linnavalitsus loodab, et see hakkab lõpuks kasumit teenima.

Elanike tasuta interneti juurdepääs on piiratud, kuid neile pakutakse paketti, mis on teistest püsiühenduse pakkumistest märkimisväärselt odavam. Linna külalised peaksid internetis veedetud aja eest maksma vastavalt tarbimisele.

Linnavalitsusel on 35-protsendiline osalus projekti juhtivas firmas Digital City UK Ltd ning see soovib sarnaseid plaane ka teistes linnades teostada.

Esimene etapp käivitatakse detsembri alguses ja valitsus loodab kogu võrgustiku aprilliks valmis saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles