Pevkur: gripivastaste ravimite varud on piisavad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiravim Tamiflu.
Gripiravim Tamiflu. Foto: Scanpix Norway

Sotsiaalminister Hanno Pevkur kinnitas, et gripivastaste ravimite varud on Eestis piisavad, ning et Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) on neid lisaks lubanud.

Ta rääkis, et gripivastaste ravimite varud on piisavad, ning et Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) on lubanud Eestile tamiflud täiendavalt 10 000 ravikuuri jaoks, vahendas ERR Uudised.

«Kui see WHO tarne Eestisse jõuab, siis meil peaks olema 20 000 inimese ravikuur olemas, ja praegu võib küll kinnitada, et need doosid peaksid olema piisavad selleks, et me selle gripihooaja üle elaksime,» rääkis Pevkur ning toonitas, et on eriti tähtis, et arstid ja teised meditsiinitöötajad tunneksid ära seagripi nähud ja vajadusel määraksid antiviraalsed ravimid.

Ministri sõnul peaks seagripi vaktsiin jõudma Eestisse detsembri teisel nädalal ning alates 14. detsembrist saab alustada vaktsineerimisega. Ta ütles, et detsembris peaks Eesti saama 150 000 doosi gripivaktsiini, ning lükkas ümber väited, nagu oleks Eesti ära öelnud veel pakutud 150 000 doosist. Täiendavad doosid tulevad jaanuaris ja veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles