Karjääriteenuste teadlikkus on väga madal

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
41% eestimaalastest ei pea karjääriteenuseid enda jaoks piisavalt kättesaadavaks.
41% eestimaalastest ei pea karjääriteenuseid enda jaoks piisavalt kättesaadavaks. Foto: SA Innove

Elukestva õppe arendamise sihtasutuse Innove karjääriteenuste süsteemi arendamise lähteuuringu tulemused näitasid, et inimeste üldine teadlikkus oma õpingute-, töö- või elukutsevalikute info ja nõustamise leidmise kohta on väga madal.


Inimesed küll teavad karjääriteenustest, aga 41 protsenti eestimaalastest ei pea karjääriteenuseid enda jaoks piisavalt kättesaadavaks.

SA Innove karjääriteenuste arenduskeskuse juhataja Margit Rammo sõnul on tihtilugu karjääriteenuste vähene kättesaadavus tingitud teadmatusest spetsialistide olemasolust.

Innovel valmis karjääriteenuseid tutvustav klipp «Kelleks saada?», mis suunab noori otsima vastuseid karjääriplaneerimist puudutavatele küsimustele. Klipi eesmärk on teha karjääriteenused noortele arusaadavamaks ning kättesaadavamaks.

Klipp tõstatab noortele küsimused, kuidas planeerida oma karjääri ning mida ja millal selleks teha, millised ametid on olemas, kuidas oma andeid ja huvisid sobiva ametiga ühildada ning kus sobivaid ameteid õppida saab. Noori pannakse mõtlema ka kodu või välismaal õppimise teemal.

Samuti kutsutakse noori julgelt abi ja nõu küsima koolist ja noorte teavitamis- ja nõustamiskeskustes.

Karjääriteenuseid tutvustavat klippi «Kelleks saada?» on võimalik vaadata Rajaleidja.ee veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles