Rahvas kardab rohkem seagrippi kui HI-viirust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AIDSi ennetustööd on Tallinnas Tammsaare pargis tehtud varemgi, kuid täna-homme on esimene kord, kui saab teha HIVi-kiirtesti.
AIDSi ennetustööd on Tallinnas Tammsaare pargis tehtud varemgi, kuid täna-homme on esimene kord, kui saab teha HIVi-kiirtesti. Foto: Toomas Huik

Gripiepideemiat Eestis ei ole ja vähemalt esialgu ka arvatakse, et seda ei tulegi. Siiski kardavad paljud seagrippi praegu rohkemgi kui HI-viirust.

Ülemiste hingamisteede viirustesse nakatunuid on iga nädalaga rohkem, aga nakatumise tempo on langenud. Surm gripitüsistuste tõttu on siiski erandlik ning tingitud mitme halva asja kokkulangemisest, vahendas Reporter.ee videolõik.

Et tähelepanu gripilt märksa tõsisemale viirusele - HI-viirusele - juhtida, korraldas Tervise Arengu Instituut Tallinnas Tammsaare pargis HIVi kiirtestide tegemise.

Kahe päeva jooksul oodatakse testimistelgi juurde huvilisi 1000 ringis, teste on aga plaanis teha 250-300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles