Jõulumelu Tallinnas võtab tuure üles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaaia kitsekesed müttavad aedikus Rotermanni kvartalis.
Loomaaia kitsekesed müttavad aedikus Rotermanni kvartalis. Foto: Rotermann Eesti

Mida lähemale jõulud jõuavad, seda rohkem hakkab Tallinnas toimuma erinevaid meelelahutuslikke ettevõtmisi.


Solarise keskus avab sel laupäeval hoone katusel põneva jõulupargi, kus saab näha ka kahte tõelist põhjapõtra. Jõuluvanale on võimalik lugeda salme ning külastada Anni Arro jõulukohvikut. Park jääb avatuks detsembri lõpuni. Jõuluvana on kohal igal laupäeval ja pähapäeval kuni jõuludeni. Keskuses esinevad igal nädalavahetusel Eesti armastatud lauljad ja pillimehed ning toimub muudki huvitavat.

Solarise turundusjuhi Georgi Viiese sõnul peaks sel nädalavahetusel avatav jõulupark looma jõulumeeleolu nii väikestele kui suurtele külastajatele. Keskuse katusekohvikust avaneb õhtuti kaunis vaade jõuluehtes linnale.

Viiese kinnitusel püstitatakse Solarise aatriumisse kaheksa meetri kõrgune jõulukuusk ning keskuse esimesel korrusel alustab homsest tegevust jõululaat. Kohapeal saab pakkida kingitusi, osta ilutulestiku vidinaid, talutooteid, käsitööd ja palju muud. Detsembri keskpaigas algab keskuse ees kuusepuude müük. Apollo raamatupoes on aga igal laupäeval kell üks päeval vahvad lastehommikud.

Rotermanni kvartali kesksel väljakul on juba kohal väikesed kuused ning aedikus müttavad loomaaiast toodud kitsed. Esialgu puistati kuuskede juurde ka kunstlund, aga soe ilm on oma töö teinud ning tänaseks ei ole lumest enam haisugi.

Rotermann Eesti esindaja Andre Poopuu ütles, et täna pannakse püsti ka 8,5 meetri kõrgune jõulupuu ning kuulutatakse välja selle kaunistamise konkurss. Parimad kaunistajad saavad auhinna.

Poopuu sõnul hakatakse kuni jõuludeni igal neljapäeval ja laupäeval Rotermanni platsil näitama välikino. Kõrvalasuvad restoranid pakuvad külma vastu sooja glögi.

Juba praegu töötab Rotermanni kaubamaja aatriumis jõuluturg. Kohe lisanduvad prooviveski hoones Roseni 8 disaini- ja träniturg, kust saab osta ehteid, rõivaid ja muud huvitavat kaupa.

Tallinna vanalinnas on peale täie hooga töötava Raekoja platsi jõuluturu sel nädalavahetusel muudki huvitavat tegevust. Nimelt toimub laupäeval ja pühapäeval kell kolm pärastlõunal Harju tänava uisuplatsil Tallinna uisukooli kasvandike esinemine. Samas esineb pühapeval kell viis õhtul noortebänd Släm.

Uisuplatsi kõrval on igal päeval hommikul kella kümnest õhtul kella kümneni avatud talvekohvik Julius.

Kesklinnast veidi kaugemal Vabaõhumuuseumis toimuvad 1. - 17. detsembrini erinevas vanuses lastele mõeldud jõuluprogrammid. Mudilastele ja lasteaialastele on metsa- ja looduseteemaline ning koolilastele samal ajal vanematest jõulukommetest pajatav programm.

Vabaõhumuuseumi ekspositsiooni- ja üritusjuht Dagmar Ingi ütles, et laste jõuluprogrammid pakuvad nii suurt huvi, et need olid juba ligi pool aastat varem kõik välja müüdud.

19. - 20. detsembril toimib Vabaõhumuuseumis jõuluküla, kus külastajad näevad ja kuulevad erinevates taludes palju huvitavat jõuludest. Näiteks Sassi-Jaani talus toimub väike jõululaat, Pulga talus saab näha talupere jõulutoimetusi, Härjapea talus ettevalmistusi jõuluõhtuks 1930. aastatel ning Aarte talus meremehe jõuluid. Huvitavat on muudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles