Mida töötuna ette võtta?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötu peaks leidma tegevust ja ennast täiendama. Pilt tänavuselt Teeviidalt.
Töötu peaks leidma tegevust ja ennast täiendama. Pilt tänavuselt Teeviidalt. Foto: Liis Treimann

Töötuid on Eestis juba üle 85 000 ja selle arvu peatseks kahanemiseks asjatundjad lootust ei anna. Mida töö ja teenistuseta jäänud inimene sellises olukorras tegema peaks?

Töötukassa karjäärinõustaja Eva Rebas rääkis Vikerraadio saates «Huvitaja», et kõige olulisem on leida tegevust, toob see siis midagi sisse või mitte. Kui palgatööd pole, võiks end tegevuses hoida näiteks sugulaste-tuttavate laste hoidmisega, lüüa kaasa vabatahtlike aktsioonides, soovitas Rebas.

Teine oluline asi on õppida. Kui pole mahti uut eriala omandada, tuleb kindlasti kasuks üldiste oskuste täiendamine, näiteks arvutioskuses ja võõrkeeltes. Rebas märkis, et Eestis töö saamiseks on kindlasti vajalik vene keel ja välismaale minekuks inglise keel.

Infot ja enesetäiendamise võimalusi soovitas Rebas otsima minna ka praegu käimasolevalt messilt Teeviit. Kuigi seda on reklaamitud kui noortele suunatud üritust, leiab sealt kasulikku kindlasti ka vanem inimene. Teeviit käib Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses täna kella 18ni ja homme kella 10st-16ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles