Uue gripi vastu vaktsineerimiseks tasub ise aktiivne olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi vastu vaktsineerimine.
Gripi vastu vaktsineerimine. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalministeeriumi kinnitusel algab sel nädalal riskirühma kuuluvate inimeste vaktsineerimine, kokku on arstidel tellitud kaitsesüstid enam kui 119 000 inimese jaoks.

Esmajärjekorras vaktsineeritakse riskirühma kuuluvad inimesed, kellel tasub ise oma süstimise vastu huvi tunda. «Kui kuulute riskirühma ja teiega pole sel nädalal jõutud ühendust võtta, kontakteeruge ise oma perearstiga, et saada täpsemat informatsiooni vaktsineerimise korraldamise kohta,» teatas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eli Lilles.

Täna jõudis Eestisse kohale esimene partii vaktsiine ja algas nende ümberpakendamine. Nädala jooksul saadetakse need maakondadesse, kust saavad ette nähtud doosid kätte kõik tervishoiuteenuse osutajad.

Ministeerium meenutas ka, et vaktsineerimise riskirühma kuuluvad nii lapseootel kui kuni pool aastat tagasi sünnitanud naised, 6 kuni 24 kuud vanad lapsed, tervishoiutöötajad ja arstitudengid, kes ajutiselt asendavad ja abistavad tervishoiuteenuse osutajaid ning osalevad vaktsineerimisprotsessis. Samuti on riskirühmas teatud kroonilisi või immuunpuudulikkuse kulgevaid haigusi põdevad lapsed ja täiskasvanud. Täpsem loetelu on ministeeriumi vaktsineerimisstrateegias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles