Oksjoniportaalis lähevad hästi kaubaks mänguasjad ja tehnika

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oksjoniportaali osta.ee (Consolidated Auctions OÜ) juhatuse liikme Toomas R. Raisti sõnul on jõulueelsel perioodil populaarsemaks osutunud mänguasi Bakugan, samuti telefonid, Ipod, sülearvutid ning ehted ja aksessuaarid.


«On märgata ka mõningast kasvu kunstioksjonite juures,» märkis Raist.

Novembris-detsembris on pakkumiste ja edukate tehingute arv tema sõnul eelnevate kuudega võrreldes kasvanud 20-30 protsenti. Mulluste jõuludega võrreldes aga lausa 100 protsenti.

«Inimesed otsivad kingitusi oksjonilt, kuna hinna saab pakkuda ostja ning enamasti saab omapäraase või üldiselt soovitud kauba soodsamalt kui jaekaubandusest,» märkis Raist.

Novembris tehti osta.ee vahendusel tehinguid enam kui 13 000 000 krooni eest ning oksjoneid külastas 400 000 erinevat inimest tavapärase 300 000 asemel.

Toomas R. Raist soovitab turvaliselt ostmiseks kasutada deposiitmakset, mis tagab 100-protsendilise rahatagastuse, kui kaup ei jõua ostjani.

«E-kaubandusest ostes soovitan uurida müüja tausta ning mitte kanda müüjale koheselt raha näiteks pangakontole. Kui targalt käituda ning kasutada turvalist makset, siis on oksjonilt ostmine positiivne kogemus mis samas aitab raha säästa,» märkis Raist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles