Varases eas alkoholi pruukimine põhjustab hilisemaid joomaprobleeme

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemad, kes suhtuvad joomisse kergekäeliselt, seavad oma lapsed ohtu.
Vanemad, kes suhtuvad joomisse kergekäeliselt, seavad oma lapsed ohtu. Foto: PA Wire / Press Association Images / Scanpix

Vanemad, kes lubavad oma lastel kodus alkoholi tarbida, võivad sellega kasvatada hilisema alkoholiprobleemi tekkimise riski.


Inglismaa tervishoiuspetsialist Liam Donaldson süüdistas vanemaid liiga vabas suhtumises ning selgitas, et lastele alkoholi andmine on ekslik, kirjutab

BBC

.

Tema sõnul viitavad tõendid asjaolule, et see võib päädida hilisema ohjeldamatu joomisega.

Üle Inglismaa on Donaldsoni sõnul 500 000 last vanuses 11-15, kes on viimase nelja nädala jooksul olnud purjus.

«Kõik on selgemast selgem - joomine, eriti veel noores eas, vanemate vähene kontroll, laste tarimine joomisega seotud üritustele ning vähene lastega tegelemine kasvamise perioodil on olulised põhjused tõsistele alkoholiprobleemidele,» seletas Liam Donaldson.

«Mida varem lapsed endale alkoholi maitse suhu saavad, seda suurema tõenäosusega kasvad neist suured alkoholijoojad hilisemas eas,» lisas ta.

«Me teame, et vanemad, kes tarbivad alkoholi mõistlikult, kipuvad oma harjumust lastele edasi andma ning mõned pered otsustavad oma lastele alkoholi tutvustada toetavas keskkonnas enne 15. eluaastat,» selgitas professor Ian Gilmore Briti Kuninglikust arstikoolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles