Maxima American Express kaarti praegu kasutusele ei võta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus Tallinnas Sõpruse puiesteel.
Maxima kauplus Tallinnas Sõpruse puiesteel. Foto: Mihkel Maripuu

Maxima kaubakett kuulub praegu nende hulka, kus American Express krediitkaardiga maksta ei saa ja seda ei plaanitagi kasutusele võtta liigse kulukuse tõttu.


Maxima teatel on selle kaardi teenindustasud 4-5 korda kõrgemad kui teistel krediit- või deebetkaartidel.

«Toidupoodidel on praegu juurdehindlus kaupadele äärmiselt väike, kaupu müüakse tihti omahinnaga ning hinnalisa ületab harva 10 protsenti. Seetõttu on reaalselt võimatu, et kauplused loovutaksid 2-3 protsenti oma käibest kaardifirmadele, sest see tähendaks automaatselt hinnatõusu, millega tarbija praeguses majandusolukorras kuidagi ei lepiks,» selgitas Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Edasine sõltub tema sõnul juba kaardifirma hinnapoliitikast. «Tuleb ka arvestada, et American Expressiga tehtud ostud moodustavad Euroopas vaid mõne protsendi kogu kaardimaksete käibest,» lisas Erilaid.

Swedbank on saatnud oma klientidele teated, et soovib vahetada oma senised määratud maksetega krediitkaardid American Expressi vastu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles