Eesti Post: kirju saadetakse kümnendiku võrra vähem

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post
Eesti Post Foto: Urmas Luik

Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juhi Inge Suderi sõnul on kirjade maht eelmise aastaga võrreldes 10 kuni 15 protsenti vähenenud ning seetõttu tühjendatakse kirjakaste mõnel pool harvemini kui varem.


«Kindlasti ei pea muret tundma, et kirjad liiguvad seetõttu aeglasemalt,» kinnitas Suder.

Seoses jõulukoormusega teeb Eesti Post tema sõnul lisaks tavagraafikule juba teist nädalat täiendavaid kirjakastide tühjendusi ka päevasel ajal ja seda kuni aasta lõpuni. «Postiettevõte teeb omaltpoolt kõik, et jõulutervitused ja muud saadetised õigeaegselt saajateni jõuaks,» ütles ta.

Muul ajal ei ole aga Suderi sõnul vajadust kõiki kirjakaste kaks korda päevas tühjendada, kuna kirjade sorteerimine toimub õhtuti ja öösel, et kõik sellel päeval postitatud kirjad jõuaksid järgmisel hommikul kandesse.

Üle 90 protsendi Eesti-siseselt saadetud kirjadest jõuab Suderi sõnul saajani kirja postitamisele järgneval päeval. «Hiljem võib kiri kohale jõuda näiteks siis, kui aadress on puudulik või ebatäpne,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles