Üleliigsed õunad saab viia Toidupanka

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunapuu.
Õunapuu. Foto: Urmas Luik

Eesti Toidupank võtab veel hea meelega vastu nii õunu kui ka muid sügisesi aiasaadusi.

«Sellel aastal on väga hea õuna-aasta, nii et pakkumist on rohkem kui nõudlust,» tõdes Toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson. Sellegipoolest võtab Toidupank veel õunu vastu, jagades neid oma partneritele, heategevusorganisatsioonidele ja MTÜdele, nagu supiköögid, sotsiaalmajad, varjupaigad jt, kellel on õunte vastu huvi.

«Otse peredele minevatesse toidukastidesse pole me õunu sellel aastal veel eriti pannud, sest on olnud palju söögiõunu, mis on juba plekiliseks läinud. Seega on olnud mõistlikum need kohe edasi toimetada,» möönis Hendrikson.

Aiapidajad, kes soovivad üleliigsed ubinad Toidupangale annetada, peaksid helistama toidupanga lattu telefonil +372 5663 1176 või andma endast märku emaili teel info@toidupank.ee. Edasi antakse juba täpsemad juhised.

Vahel on pakutud nii suuri koguseid, et Toidupank on pidanud neist lihtsalt loobuma, kuna Toidupanga partnerid (MTÜd) ei suuda nii palju vastu võtta. Väga suurte koguste puhul on üheks võimaluseks, et inimesed organiseerivad piirkondades ise «õunavahetust», soovitas Hendrikson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles