Uue gripi vastu vaktsineerimisele ei joostagi tormi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Tallinna Keskhaigla naistekliinikus toimunud gripi A (H1N1) vastu vaktsineerimine. Parajasti laseb ennast vaktsineerida Heidi Tuhkanen, kes 4. kuud lapseootel.
Pildil on Tallinna Keskhaigla naistekliinikus toimunud gripi A (H1N1) vastu vaktsineerimine. Parajasti laseb ennast vaktsineerida Heidi Tuhkanen, kes 4. kuud lapseootel. Foto: Postimees/Scanpix

Esimese jõulupüha ajal jõudis Eestisse teine partii uue gripi vastast vaktsiini. Tänasest saavad tellijad need kätte tervisekaitseinspektsiooni maakondlikest talitustest, kuid seni on gripi vastu vaktsineerimine olnud suhteliselt loid.

Näiteks Ida-Tallinna Keskhaigla on 660st tellitud doosist ära kasutanud umbes 250 doosi, vahendas Reporter.ee videolõik.

Infektsioonikontrolli arst Aleksei Nelovkov rääkis, et inimesed kardavad kõrvaltoimeid ja ei taha riskida. «Tegelikult see päris nii ei ole. Vaktsiin on ohutu, meil kellelgi kõrvaltoimeid ei tekkinud ja vaktsineerime edasi,» rääkis Nelovkov.

Uue gripi tagajärjel on Eestis surnud kaheksa inimest. Üks gripilaine on juba rahunemas ja vahepealne külm vähendas haigestumist veelgi. Meedikud ennustavad uue gripilaine saabumist juba jaanuaris-veebruaris, teatas uudistesaade.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles