Suurpoed: kohvi hind on tublisti langenud

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv.
Kohv. Foto: Panther Media/Scanpix

Rimi, Maxima ja Selver kinnitavad, et sel aastal on kohvi hind poodides langenud.  «Kohvi hinnad on languses juba käesoleva aasta algusest ning täna saame öelda, et meil on praegu viimase nelja aasta odavaim kohvi hind,»  märkis Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

«Paulig on kohvi hindu langetanud, Selveris jõustusid uued hinnad 3. septembrist,» kinnitas Selveri pressiesindaja Annika Vilu.

«Kohvi hinnad on languses juba käesoleva aasta algusest ning täna saame öelda, et meil on praegu viimase nelja aasta odavaim kohvi hind,»  märkis ka Rimi pressiesindaja Katrin Bats. Näiteks, hetkel on Rimis Paulig Classic 500 g müügil hinnaga 2,89, eelmine aasta samal ajal oli selle hinnaks 3,59 ning veel aasta varem 4,39.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid ütles, et Maximas oli mullu septembris Paulig Presidendi 500grammine pakk 4,69. Tänavu jaanuaris maksis see aga 4,49 ja maksab praegu 3,89 eurot. «Siin tuleb kindlasti märkida, et kuna kohvi sälib küllaltki kaua, siis säästmiseks ostetakse seda enamasti soodusmüükide ajal ja mitu pakki korraga. Kuna sooduskampaaniate ajal on kohvi tavahinnast 20-25 protsenti madalam, moodustab kampaaniamüük kogu kohvi müügist tublisti üle poole,» selgitas Erilaid.

Arabica kohvi detsembrilepingute hind langes kolmapäeval börsil 3,6 protsenti enam kui nelja aasta madalaimale tasemele, sest Ameerika Ühendriikides on kasvanud märgatavalt laovarud ning Brasiilias on oodata korralikku saaki.

«Eelkõige sõltub kohvi hind ikka kohvitootjatest, kas ja millal nad hindu muudavad. Esmajoones kajastub maailmaturu hindade langus kampaaniahindades, sest neid on võimalik kiirelt muuta.  
Samas, kohv on siiski börsikaup ja hind seetõttu kõikuv ning selle mõju jõuab meieni paraku alles pea pooleaastase nihkega,» lisas Bats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles