Apteegikett: patsiendid ei vaja uusi linnaapteeke

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek.
Apteek. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Apteekide asutamispiirangute arutelu fookus on nihkunud patsientide vajadustelt apteegikettide ja nende omanike huvide üle spekuleerimisele, leiab Tamro Eesti juhataja Tiina Kadak.

«Tamro ja meie emaettevõtte apteegiketid tegutsevad kõikjal Euroopas ning oleme olnud tunnistajaks mitmetele katsetustele apteegipiirangute kaotamisega. Tulemus on pea alati olnud oodatule vastupidine – apteeke tekib küll juurde, kuid mitte maapiirkondades, kus neid tegelikult vaja on, vaid suurlinnades. Maa-apteekidele on konkurentsi teke tähendanud töötajate lahkumist ning kliendibaasi vähenemise tulemusel ka tõsiseid majandusraskusi,» selgitas BENU apteegiketti opereeriva Tamro Eesti juht.

Tamro Eesti juhi sõnul on ekslik väita, et Apteekide Ühenduse piiranguid pooldav seisukoht peegeldab vaid suurte apteegikettide omanike huve, sest ühendusega sama eesmärki taotleb enamus sõltumatuid väikeapteeke Eestis. Tema hinnangul on apteekide asutamispiirangute säilimine ennekõike nende patsientide huvides, kes elavad väljaspool suuremaid linnu.

«Olen nõus, et mõnes punktis on tänane apteekide asutamise regulatsioon ebamõistlikult jäik. Kuid tähtsam kui see, et mõni apteek saaks laieneda soodsale pinnale Tallinnas või Tartus, kus apteeke on juba patsiendi seisukohalt piisavalt, on see, et apteegid tahaksid ja saaksid tegutseda seal, kus teenus on täna ebapiisav või puudub sootuks,» ütles Kadak.

Tamro Baltics on ravimite hulgi- ja jaemüügiettevõte, kellel on Balti riikides ligi 500 apteeki. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles