Rimi esitleb uut magustoitu tulevikutoiduna

Marina Lohk
:
Seoses jaanuaris Eestis toimuva toidukonverentsiga Food for Future tõi Rimi müügile Eesti Kulinaaria Instituudi loodud magustoidu - porgandi-astelpajuvahu.

Porgandi-astelpajuvahu autoriks on Eesti Kulinaaria Instituuti esindav kokk Angelica Udeküll.

Koka sõnul on magustoidu valmistamisel kasutatud eestlasele omaseid tooraineid, kuid seda mõneti uuel viisil.

«Kasutatud on porgandit, astelpaju ja odrajahu, millest astelpaju on uuema põlvkonna maitse, kuid kaks ülejäänut põliselt eestlase toidulaual figureerinud toorained, mis moodustavad vähese kalorsusega, vitamiinirikka ja õhulise magusroa,» lausus Udeküll.

«Kõik need kolm iseloomujoont on tänasel päeval ja kindlasti ka tulevikus toidu juures olulised, arvestades inimeste muutunud liikumisharjumusi, kus raske füüsiline töö on asendunud tubase istuva töölaadiga, nõuab see ka uut lähenemist toidusedelile,» täpsustas Udeküll retsepti koostamise valikuid.

Rimi Eesti Food turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul müüakse uut magustoitu ligi 70 topsikut päevas.

Tulevikutoidu konverentsi korraldaja ja Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanovi sõnul on Food For Future idee laiemalt võtta ühendust aastaga 2025. Viieteistkümne aasta pärast võiksime tema sõnul hakata rääkima maailmatasemel Eesti köögist.


Kirjuta toimetajalePrindi
Artikli märksõnadRimimagustoittulevikutoit
Samal teemal
Sisuturundus
Saada meile vihje!
Nägid midagi huvitavat? Saada meile kiri, video või pilt siit!
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsibKõik
TervisKõik
ReisKõik
VideoKõik
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
UudisedKõik
Katsed ja testidKõik
Lugemissoovitus
Gallup

Küsitluses on osalenud  inimest
MajandusKõik
Valuutakursid
USD
0,91 EUR
GBP
1,192 EUR
SEK
0,105 EUR
RUB
0,014 EUR
=
Kursid seisuga: 27.07.2016
MaaeluKõik
PostimeesKõik
NaineKõik
JuhtimineKõik
TallinnKõik
Liitu Postimehe uudiskirjaga ja ole kursis päeva olulisimate uudistega!
Vali omale meelepärased teemad:
Aitäh, et liitusid
Postimehe uudiskirjaga!
Juba homme jõuab esimene uudiskiri sinuni.
TAGASI POSTIMEHE LEHELE