Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Rimi esitleb uut magustoitu tulevikutoiduna

Seoses jaanuaris Eestis toimuva toidukonverentsiga Food for Future tõi Rimi müügile Eesti Kulinaaria Instituudi loodud magustoidu - porgandi-astelpajuvahu.

Porgandi-astelpajuvahu autoriks on Eesti Kulinaaria Instituuti esindav kokk Angelica Udeküll.

Koka sõnul on magustoidu valmistamisel kasutatud eestlasele omaseid tooraineid, kuid seda mõneti uuel viisil.

«Kasutatud on porgandit, astelpaju ja odrajahu, millest astelpaju on uuema põlvkonna maitse, kuid kaks ülejäänut põliselt eestlase toidulaual figureerinud toorained, mis moodustavad vähese kalorsusega, vitamiinirikka ja õhulise magusroa,» lausus Udeküll.

«Kõik need kolm iseloomujoont on tänasel päeval ja kindlasti ka tulevikus toidu juures olulised, arvestades inimeste muutunud liikumisharjumusi, kus raske füüsiline töö on asendunud tubase istuva töölaadiga, nõuab see ka uut lähenemist toidusedelile,» täpsustas Udeküll retsepti koostamise valikuid.

Rimi Eesti Food turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul müüakse uut magustoitu ligi 70 topsikut päevas.

Tulevikutoidu konverentsi korraldaja ja Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanovi sõnul on Food For Future idee laiemalt võtta ühendust aastaga 2025. Viieteistkümne aasta pärast võiksime tema sõnul hakata rääkima maailmatasemel Eesti köögist.



Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsib
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
Tervis
Katsed ja testid
Lugemissoovitus
Aed ja kodu
Majandus24
Valuutakursid
USD
0,754 EUR
GBP
1,25 EUR
LTL
0,29 EUR
SEK
0,109 EUR
RUB
0,021 EUR
=
Kursid seisuga: 22.08.2014
POSTIMEES.ee
Naine
Juhtimine
TallinnCity