Rimi esitleb uut magustoitu tulevikutoiduna

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandi-astelpajuvaht.
Porgandi-astelpajuvaht. Foto: Rimi

Seoses jaanuaris Eestis toimuva toidukonverentsiga Food for Future tõi Rimi müügile Eesti Kulinaaria Instituudi loodud magustoidu - porgandi-astelpajuvahu.


Porgandi-astelpajuvahu autoriks on Eesti Kulinaaria Instituuti esindav kokk Angelica Udeküll.

Koka sõnul on magustoidu valmistamisel kasutatud eestlasele omaseid tooraineid, kuid seda mõneti uuel viisil.

«Kasutatud on porgandit, astelpaju ja odrajahu, millest astelpaju on uuema põlvkonna maitse, kuid kaks ülejäänut põliselt eestlase toidulaual figureerinud toorained, mis moodustavad vähese kalorsusega, vitamiinirikka ja õhulise magusroa,» lausus Udeküll.

«Kõik need kolm iseloomujoont on tänasel päeval ja kindlasti ka tulevikus toidu juures olulised, arvestades inimeste muutunud liikumisharjumusi, kus raske füüsiline töö on asendunud tubase istuva töölaadiga, nõuab see ka uut lähenemist toidusedelile,» täpsustas Udeküll retsepti koostamise valikuid.

Rimi Eesti Food turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul müüakse uut magustoitu ligi 70 topsikut päevas.

Tulevikutoidu konverentsi korraldaja ja Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanovi sõnul on Food For Future idee laiemalt võtta ühendust aastaga 2025. Viieteistkümne aasta pärast võiksime tema sõnul hakata rääkima maailmatasemel Eesti köögist.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles