Lume tõttu võivad prügikonteinerid tühjendamata jääda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lume tõttu võivad prügikonteinerid tühjendamata jääda.
Lume tõttu võivad prügikonteinerid tühjendamata jääda. Foto: Margus Ansu

Jäätmekäitlusfirma Ragn-Sells palus majaomanikel prügikonteinerite ümbrus lumest puhtaks rookida, sest vastasel juhul võivad prügiautod lumme kinni ja konteinerid tühjendamata jääda.

Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg ütles, et tänavutalvine lumerohkus on küll ilus vaadata ja nauditav talispordiharrastajaile, kuid tekitab peavalu kõikidele teenindajatele, teiste seas ka prügivedajatele. «Prügiautod võivad lumme kinni jääda ning mõnele poole ei pääse üldse ligi. Seepärast ei pruugi teenindamine lumerohkuse tõttu kõikjal üldse võimalik olla,» lausus ta.

Remmelga sõnul on konteineritele juurdepääs raskendatud eelkõige külateedel ja linnas majade vahel. «Kõige suuremad on probleemid maapiirkondades ja väiksematel tänavatel, kus teed võivad olla lahti lükkamata ning ligipääs kinnistule puudub täielikult,» märkis ta.

Kui konteinerite ümbrust ei õnnestu mingil põhjusel lumest puhtaks rookida, siis soovitas Remmelg prügifirmale sellest teada anda ja jäätmevedu tühistada. Seda tuleks teha vähemalt päev enne tühjenduspäeva. «Kui vastavat informatsiooni ei ole edastatud ja kogumisauto on üritanud kohale sõita, kuid ei pääse teenindama, siis esitatakse kliendile tühisõiduarve,» selgitas Remmelg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles