Kirbuturgudel saab haige tüdruku toetuseks osta tuntud inimeste asju

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks varasematest kirbuturgudest.
Üks varasematest kirbuturgudest. Foto: Marko Saarm / Sakala

28. ja 29. septembril toimuvatel hooaja viimastel Tartu ja Tallinna kirbuturgudel toimuvad TÜ Kliinikumi lastefondi eestvedamisel ka heategevuslikud kuulsuste asjade laadad, kus fondi vabatahtlikud müüvad tuntud inimeste poolt annetatud esemeid.

Saadud tulu läheb raske ja haruldase nahahaigusega kolmeaastase Laura toetuseks. Praeguseks on oma panuse annetuste näol andnud juba ligi 30 Eestis tuntud ja austatud inimest.

Muu hulgas on kirbuturgudelt võimalik endale soetada Märt Avandi lipsu, Kristina Šmigun-Vähi soojendusnumbrit, Mari-Liis Lille meisterdatud kõrvarõngaid, Age Oksa varvaskingi ning Hannes Kaljujärve kohvrit.

Tartu kirbuturu külastajad saavad aga kaupa teha linnapea Urmas Kruusega isiklikult, kes asub ise 28. septembril Tartus leti taha enda asju müüma. Heategevuslikus projektis lööb kaasa riigikogu esimees Ene Ergma, kes paneb müüki maali, mille kinkis talle üks Tallinna tüdruk ning mis on juba aastaid tema koduseina kaunistanud.

«Annetasin selle maali, sest minu arvates sobib see hästi lastefondi heategevusliku kirbuturu tarbeks. Olen olnud lastefondi toetaja juba pea kümme aastat ja hindan selle fondi tegevust kõrgelt. Mul on hea meel, et heategevus on ennast Eesti ühiskonnas kenasti kindlustanud ja loodan, et sellised aktsioonid jätkuvad,» sõnas Ergma.

Lastefond oli sama aktsiooni raames oma telgiga kirbuturul väljas kahel korral ka 2011. aastal. Tol korral müüdi tuntud inimeste poolt annetatud esemeid keeruliste ainevahetushaigustega laste, Miikaeli, Albiina ja Brandon-Danieli toetuseks ning koguti heategevusliku müügiga kokku ligi 1000 eurot.

Kirbuturg toimub 28. septembril kell 9-15 Tartus Ehituse ABC lähistel ning ja 29. septembril kell 10-15 Tallinnas Kalevi keskstaadionil.

Tüdruku haigusest ja toetusvõimalusest saab lähemalt lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles