Traagilises tööõnnetuses ellu jäänud noormees vajab abi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexey Gordienko enne traagilist õnnetust.
Alexey Gordienko enne traagilist õnnetust. Foto: Erakogu

Septembri alguses Viru Keemia Grupi tehases Petroter 2 montaažitöid teinud ja mitmekümne meetri kõrguselt alla kukkunud noormees vajab materiaalset abi, et taas jalule tõusta.

Traagiline õnnetus juhtus 3. septembril, kui Remeksi töötaja, 24-aastane Alexey Gordienko kukkus alla ja sai raske ajupõrutuse ning koljutrauma, ka oli tal hulgaliselt luumurde, kirjutab venekeelne Postimees. Noormees viidi Tartu Ülikooli Kliinikumi ravile.

«Tartusse jõudes paigutati noormees neuroloogia osakonna intensiivravisse ja viidi kunstlikku koomasse, kuna ta vajas mitmeid operatsioone,» rääkis noormehe isa Jevgeni Gordienko. Pärast mitmeid operatsioone hakati narkoosi kogust järk-järgult vähendama ja isa sõnul tulid juba mõne aja pärast esimesed märgid sellest, et noormees hakkab taastuma. «Näiteks pigistas ta õrnalt mu kätt või liigutas pead,» rääkis isa. Järk-järgult hakati teda abistavaid aparaate välja lülitama  ning nüüd suudab noormees ise hingata. «19. septembril oli meil rõõmus sündmus, sest Alexey tuli teadvusele, kuigi mitte kauaks,» rõõmustas isa.

Tartu Ülikooli Kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael kinnitas, et noormees oli nende juures ravil. Aga tema tervist puudutavatele küsimustele ta ei vastata ei saanud, kuna tegu on delikaatsete isikuandmetega. 20. septembril toodi nooremees ravile Ida-Viru keskhaiglasse.

«Praegu tuleb Alexey aeg-ajalt teadvusele, aga muidugi on ta veel väga nõrk,» rääkis isa. Mehe sõnul tahab pere viia ta ravile Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskusesse. «See on üks parimaid Eesti haiglaid, kes pakub abi selliste probleemidega inimestele nagu minu poeg,» on mees veendunud. Isa lisas, et praegu on raske öelda, kui palju on vaja taastusravi ühes või teises kohas, kuna kõik sõltub noormehe enesetundest.

«Kui ravi Eestis positiivseid tulemusi ei anna, siis lähme Saksamaale ravile. Loodame siiski, et selleni asi ei lähe ja ta suudab taastuda siin,» sõnas isa. Kõigi elutähtsate funktsioonide taastumiseks, töövõime tagasisaamiseks ja täisväärtuslikku ellu tagasi pöördumiseks pärast rasket ajutraumat on Alexeyle vaja teha terve rida taastusravi erinevate meditsiinitöötajate poolt. Lähedased ja sugulased pöörduvad kõigi heade inimeste poole palvega aidata koguda raha tema edasiseks raviks.

Alexey on abielus ja tal on 3,5aastane tütar.

Raha palutakse kanda noormehe arvele

 Nordea pank
ALEXEY GORDIENKO
Arve: nr 17001930450
Selgitus: Alexey Gordienko

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles