Tallinlaste kogemused olematu mobiilileviga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: EPA

EMT ja Elisa klientidel on viimastel päevadel esinenud probleeme Tallinna kesklinnas helistamisega. Tarbija24 kutsus lugejaid üles oma kogemusi jagama.

Üks piirkond, mille puhul kurdavad lugejad olematu levi üle on Kassisaba. «Kui enne sai toas vabalt rääkida, siis peale 4G avamist on toas üks pulk levi. Vahepeal pole telefoni vahetanud,» kirjutas kasutaja nimega kkj.

«Ka Kassisabast, ka EMT. Sama jutt - viimasel ajal koju naisele helistada ei saa, kõik kõned hakivad. Mujal teineteisele helistades seda probleemi ei ole kohanud,» kirjutas ka teine Tarbija24 lugeja.

Samuti tõid lugejad kohana, kus levi pole, välja südalinna ning vanalinna. «Varasematel aastatel probleeme pole olnud, telefon on korralik. Nüüd kaob levi nii tihti ja täiesti ära, et inimesed helistavad lauatelefonile, sest muidu on mu telefon «välja lülitatud» ja ei saa kätte. Kõned katkevad, kõnesid ei saa alustada,» jagas oma kogemusi Tarbija24 lugeja.

Jürgen kirjutas, et ei suuda uskuda, et peab 2013. aastal Tallinna kesklinnas EMT võrgus pea vastu akent rääkima. Nii tegi ta aastaid tagasi.

Vanalinnas katkesid sageli kõned ka Kristelil, kellele soovitas EMT mastivõimendi osta.

EMT kuri klient kurtis, et rääkis eile kolm minutit jutti ja selle aja sees katkes kõne ühe korra. «Paar päeva tagasi helistasin ja rääkisin umbes kümme minutit juttu ja selle aja jooksul katkes kõne neli korda,» kirjutas klient, kes paiknes ise Tallinna kesklinnas ning rääkis nutitelefoniga. «Arvan ka, et võrk ei saa kasvanud koormusega hakkama. Pidevalt on telefoni ekraanil märk, et levi pole või internetti pole. Iga päev ja sama jama, saaks veel aru, et kuskil maal paksus metsas ja künka taga ning siis levi pole. Aga ei, Tallinna kesklinnas ei ole võimalik helistada. Mille eest ma maksan?!» imestas kuri klient.

EMT leviprobleemid on lugejate kinnitusel veel Peterburi tee alguses, Meremeest haiglas, Peterburi tee 75, Taara tn 26.

«Minu kogemus on see, et EMT võrgus 3G-ga ühest mastist teise liikudes kaon ühel hetkel kogu täiega levist välja ja enne tagasi ei pääse, kui lülitan GSM-i peale või teen telefonile restardi,» kirjutas Velts, kes on teinud telefonile mitu tehase alglaadimist. «Varem polnud mingit probleemi, tekkis täpselt siis, kui see suur 4G kampaania pihta hakkas. Eks tuleb hakata võrku vahetama, ei muud. Mul ei ole seda kirvest 4G-d vaja!» lisas Velts.

Leviprobleemid on ka Elisa klientidel. Näiteks puuduvat Elisal kvaliteetne levi Kadriorus, Laagris, Rahumäe, Nõmme ja Mustamäe piirkonnas ning kohati ka kesklinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles