Saapas külmetavatele jalgadele leiab leevendust mõnekümne krooniga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekad saapad ei pruugi jalgu külma eest kaitsta, kuid villast taldadega saab sellele murele leevendust.
Moekad saapad ei pruugi jalgu külma eest kaitsta, kuid villast taldadega saab sellele murele leevendust. Foto: Caro / Scanpix

Õhema voodriga jalatsite omanike varvastel pole korraliku talvekülmaga ilmselt külmanäpistusest pääsu, kuid mõnekümne krooniga võib poest sellele murele leevendust leida.

Õhemad saapad aitavad külmakindlamaks teha spetsiaalsed sisetallad, mida on kaubandusvõrgus mitte küll laias, kuid piisavas valikus saada. Enamikus jalatsikauplustes on olemas alumiiniumfooliumist põhjaga villast tallad. Nende hinnad kõiguvad üsna palju, ainuüksi Tallinna kesklinnas oli sarnaseid taldu nii 34- kui ka 69-kroonise hinnaga.

Laste jalatsitesse sobilike alumiiniumpõhjaga sisetaldade hinnavahed on samuti üsna suured: Kaubamaja lasteosakonnas maksavad need alla 30 krooni, kuid Viru Keskuse ABC Kinga kaupluses koguni 55 krooni.

Lisaks alumiiniumpõhjaga taldadele on valikus ka kummist põhjaga villast tallad, mille hinnaklass esimestest kuigi palju ei erine. Kaubamaja uues kingamaailmas on müügil veel lambanahast valmistatud sisetallad, mis maksavad üle 64 krooni.

Sisetaldu müüvad veel mõned apteegid, kingsepad ja ka tavakauplused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles