Bussipileti hind sõltub ostukohast

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saaremaa bussireisijad ei taipa, miks bussist ostetud pileti hind kõigub, samal ajal kui Kuressaare bussijaama kassast saab pileti kätte kindla hinnaga.

Saaremaa lehe Meie Maa poole pöördunud Kalle Kesküla sõitis kolmapäeval kell 11.40 AS Harjumaa Liinide Sõrve bussiga Kuressaarest Nasvale. Pileti ostis mees bussijaama kassast ja maksis selle eest 49 senti. Tema sugulane tuli sama bussi peale pargi äärest, kuid pidi Nasvale sõitmise eest välja käima 53 senti.

Loogiliselt võttes oleks pidanud Pargi peatusest ostetud pilet vähem maksma, sest sealt on Nasvale lühem maa. Bussist saadud pileti pealt lugedes selgub, just nagu oleks pilet ostetud bussijaamast, mitte Pargi peatusest. Sama juhtub Kesküla väitel ka siis, kui bussi peale minna Tori peatusest ja seal bussijuhilt Nasvale piletit küsida.

«Ilmselt võltsitakse piletit sellepärast, et kõrgemat hinda küsida,» arvas paar korda nädalas liinibussiga sõitev Kesküla. Kuigi nii tema kui tema sugulase ostetud piletid käivad sõitjate endi sõnul raudselt ühe ja sama bussi kohta, on neil liini numbrid erinevad. Küsimus pole tema sõnul mitte mõnes sendis, vaid põhimõttes, sest piletihind kõigub üles-alla.

Möödunud reede hommikul sõitis Kalle Kesküla varajase bussiga Nasvalt Kuressaarde. Pilet maksis 45 senti. Selle nädala kolmapäeval sai ta Nasvalt linna aga 49 sendi eest.

OÜ Kuressaare Bussijaam juhataja Aare Lehtsi sõnul tekib segadus piletihindades, kuna AS Harjumaa Liinid ei ole oma hindu ära parandanud. «Need tuleb käsitsi ükshaaval programmi sisestada. Neil on teine süsteem kasutusel kui meil,» ütles Lehtsi.

Ta on üritanud piletihinna erinevusest rääkida Harjumaa Liinide Saaremaa osakonna juhi Mati Maasiga, kuid tulutult.

Harjumaa Liinide Saaremaa osakonna juhilt Mati Maasilt ei õnnestunud Meie Maal kommentaari saada, sest ta ei vastanud telefonile ega e-kirjale.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles