Tudengi kontolt kadus mitusada eurot

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil vasakul korrektne pangaautomaat, paremal kopeerimisseadmega varustatud rahamasin, millel ekraani kohal pisike auk kaameraläätse jaoks.
Pildil vasakul korrektne pangaautomaat, paremal kopeerimisseadmega varustatud rahamasin, millel ekraani kohal pisike auk kaameraläätse jaoks. Foto: Politsei

Üliõpilane jäi paroolide kopeerimismasina läbi ilma rahast, mille Swedbank õpilasele siiski tagastab.

Pettuse ohvriks langenud üliõpilane Andra (21) paroolid kopeeriti tõenäoliselt nädalavahetuse varahommikul, kui ta käis vanalinnas Swedbanki automaadist raha võtmas, kirjutab Õhtuleht. Järgmisel hommikul tuli talle pangast sõnum, et turvalisuse huvides on kaart suletud. Internegipangast avastas ta, et kontolt on kadunud mitusada eurot Broadwayle.

Swedbank on Andra sõnul lubanud, et viimane saab oma raha tagasi. «Kui programm on meile märku andnud, et isiku kaarti ähvardab oht, soovitame tal kohe paroolid ära vahetada, enne kui raha sellelt ära kantakse,» selgitas Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles